Jij spreekt Nederlands, toch? Denk je dat je de enige Nederlandstalige abdl ‘content creator’ bent?

Ja, klopt! Ik ben van oorsprong uit Nederland, alhoewel ik nu dus in Vlaanderen woon waar men ook (soort van) Nederlands spreekt. Ik typ m’n berichtjes in het Engels, zodat zo veel mogelijk mensjes mijn tekst kunnen lezen ^^. Eigenlijk is het gebruiken van een tweede taal heel erg vreemd. Woorden zoals luier, speentje, flesje, en knuffeldier dragen voor mij veel meer gevoelens, dan het Engelse equivalent. Wat vind jij ervan?

Ik denk niet dat ik de enige ben. Ik heb een lijstje met abdl content creators die actief zijn op tumblr, maar ik hou van hun niet bij welke nationaliteit ze hebben. Ik vermoed dat sommigen ook gewoon niet vermelden dat ze van oorsprong Nederlandstalig zijn (doe ik eigenlijk ook niet). Ik ben op de hoogte van het Nederlandstalige forum (https://abdlz.nl/), en ook het tumblr account @abdlnl . Daarnaast heb ik ook gezien dat er een Duitstalige en een Franstalige abdl gemeenschap is. Zo slecht is het dus allemaal niet, toch? ^^

906f63aa424769eace4602654c4f082d0e6b9305

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *